Трішки про себе та рідну школу



Саме так, про рідну... А як ще можна назвати той дім, де ти провів більшу половину свого життя?  Так із своїх 44  років 37 прожито  у стінах Лебединської школи № 1. Саме тут народилася моя мрія - стати учителем. Саме сюди повернулася працювати. Ось так доля повертає... Колишні учителі тепер стали колегами. Інколи, спостерігаючи за дітьми, погляд вихопить якесь біляве пустотливе дівча, чимось схоже на мене в дитинстві, і чомусь здається, що  повертаюся у ті часи, коли можно було у школі побешкетувати... Та сьогодні ти вчитель, упорядник дитячих думок, "збагачувач"  дитячих знань, "інженер" дитячих душ.... 
Ось уже протягом  двадцяти  років я навчаю дітей. Учитель зарубіжної літератури та російської мови та української літератури

Дистанційний тренінг


Часописом "Зарубіжна література в школах України", КТЦ "Педагог" (тренер Ірина Анатоліївна Хроменко) було проведено дистанційний тренінг "Організація методично роботи з учителями світової літератури", який складався із 4 занять. Організаторами тренінгу було надано дуже корисні матеріали. Щиро дякую часопису за надану можливість підвищити (абсолютно безкоштовно) свій фаховий рівень. По закінченню занять та виконання практичних робіт отримала сертифікат та величезне моральне задоволення, адже всі роботи було надруковано у фаховому журналі (№№ 5-8)

Впроваджуємо у практику роботи фанфік


Отже, фанфік або фанфікшн (від англ. fan — фанат і fiction — художня література) – різновид творчості фанатів популярних творів мистецтва,  похідний літературний твір, заснований на якомусь оригінальному творі (як правило, літературному або кінематографічному), використовує його ідеї сюжету і (або) персонажів. Фанфік може бути продовженням, передісторією, пародією, «альтернативним всесвітом», кроссовером («переплетення» декількох творів), фік-піснею (творчі роботи, у яких використано цитати з пісень) тощо.
         Є й інший варіант визначення поняття фанфік.
Фанфік – жанр масової літератури, створеної за мотивами художнього твору фанатом цього твору, що не переслідує комерційних цілей, для читання іншими фанатами.
Отже, по-перше, важливо усвідомити, що фанфік – це не пародія і не пересмику­вання сюжетів чи героїв. Найчастіше це абсолютно серйозна розповідь про пригоди улюблених літературних персонажів. По-друге, написання фанфіків не комерційне заняття. Мільйони творчих молодих людей у світі пишуть фанфіки і викладають їх в Інтернеті для того, щоб їх прочитали інші автори фанфіків або фанати книги.

Статистика