Тиждень світової літератури та російської мови


  Позакласна робота з предмету є важливою складовою навчально-виховного процесу, адже саме вона є одним із засобів формування в учнів інтересу до предмета, розширення і поглиблення знань. Одним із найбільш популярних аспектів позакласної роботи є предметний тиждень.
   З 19 по 23 листопада в школі проводився тиждень світової літератури та російської мови. Протягом п’яти днів учні демонстрували творчі здібності, ерудицію, акторську майстерність. У школі працювала виставка стіннівок, де учні презентували свої роботи, проявивши себе дослідниками, біографами, ерудитами. У бліц-турнірі "Ії величність Казка", який проходив між командами 5 класу "Казкарі" та "Чарівники", перемогла дружба.

Презентация на уроке



Использование презентации PowerPoint на уроке дает широкие возможности для учителя и учащихся. Демонстрация моделей, иллюстраций, видео, анимационные и звуковые эффекты, элементы, привлекающие внимание к теме. К сожалению, очень часто учителя забывают о практической направленности презентаций и пытаются заменить ею себя и свою роль на уроке. Но как нельзя заменить речь учителя на уроке учебником, так нельзя и работу учителя заменить презентацией. Надо помнить, что:

Естафета "Чудо-блог"

   Мій блог був удостоєний нагороди "Чудо-блог". Ця нагорода-естафета передається від блогера до блогера.
   Хочеться висловити слова вдячності з нагоди неочікуваної нагороди Бєлкіній Вірї Володимирівні, вчителю-методисту англійської мови у Львівському ліцеї менеджменту! 
   Дякую Вам, Віро Володимирівно!
За правилами нагородження потрібно:
  • Подякувати тому, хто нагородив, на словах, і розмістити активне посилання на його блог;
  • Розмістити у своєму блозі зображення ногороди;
  • Нагородити інші блоги (у кількості 7), які вважаєте гідними;
  • Сповістити номінантів про нагороду в коментарях;
  • Написати 7 повідомлень про себе.

Майстер-клас


Учителю необхідно постійно вчитись, учитись один в одного. І кращим збудником для цього має стати взаємообмін професійним досвідом
Професійна майстерність завжди є плодом досить тривалої практичної праці вчителя. Але праці осмисленої, наповненої вдумливими роздумами над усілякими проблемами своєї професійної діяльності.
 Майстерність приходить з роками або, як стверджують злі язики, не приходить зовсім. У сьогоднішньому контексті професійна майстерність означає насамперед уміння швидко та якісно вирішувати освітньо-виховні задачі, а якщо бути ще більш точним, то сьогодні активно впроваджується у практичну педагогіку технологічна парадигма розвитку професіоналізму, що означає здатність учителя гранично точно ставити освітньо-виховні задачі та логічно, послідовно, найбільш оптимальним шляхом вирішувати їх.

Портфоліо вчителя


   У перекладі з італійського "портфоліо" означає "тека з документами". Але що таке портфоліо насправді? Є безліч визначень, одним з яких є:
   Портфоліо вчителя - це спосіб фіксації, накопичення матеріалів, що демонструють рівень професіоналізму вчителя і вміння вирішувати завдання своєї професійної діяльності. Портфоліо вчителя показує рівень підготовленості педагога і рівень активності у навчальних та позанавчальних видах діяльності.
   Електронне портфоліо педагога - це веб-базований ресурс, сайт вчителя, який відображає індивідуальність та професійні досягнення власника.

Статистика